Tavuklu Patatesli Börek

Malzemeler

4 hazır yufka 
3 orta boy patates
500 gr haşlanmış tavuk eti 
Yarım demet maydanoz 
3 taze soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ 
Yarım su bardağı süt 

1 Yumurta sarısı 
Tuz 

Tarif

Patatesleri kabuğu ile haşladıktan sonra soyup iyice ezin. Tavuk etlerini tel tel ayırın. Maydanozu ve taze soğanları kıyın. Süt ile sıvıyağı ayrı bir kapta karıştırın. Yufkaları tek tek açıp üzerlerine yağlı süt sürün. Yufkaları, her birinden 4 adet üçgen elde edecek şekilde kesip üçgen parçaların üzerine patatesi ve tavuk etini paylaştırın. Maydanoz ve taze soğan serperek rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu gül şeklinde kıvırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 35 dakika pişirin. Üzerlerine çörek otu ya da susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn