Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler

4 orta boy patlıcan

3 tavuk göğüs eti

1 domates

3 yeşil sivri biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)

Kekik

Maydanoz

Tuz

Karabiber

Tarif

Patlıcanları şeritli şekilde soyun ve tuzlu suda bekletip süzdükten sonra orta ateşte kızartın. Tavuk göğüs etini küp küp doğrayın ve sürekli karıştırarak kavurun. Tavuklar suyunu çektiği sırada zeytinyağını ekleyerek, turuncu bir hal alana kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış soğanı, domates salçasını, yeşil biberleri, domatesleri ve 1 bardak sıcak suyu da tavuğa ekleyip 10 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, maydanoz, kekik katarak tatlandırın ve altını kapatın. Patlıcanların, ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız harcı içine yerleştirin. 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip servis edin. Afiyet olsun.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn