Kestaneli Tavuk

Malzemeler

1 orta boy tavuk
1 büyük kuru soğan
1 demet maydanoz
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı margarin
15 adet kestane
1 limon
Tuz, karabiber

Tarif

Tavuğu tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun. İçine bir demet maydanoz, defne koyun ve kekik serpiştirin. Tavuğu, özellikle bakır yoksa kalın dipli bir tencere içinde ateşe koyun. Çok kısık ateşte margarini ve küp küp doğranmış soğanları ilave edip kapağı kapalı olarak pişirmeye başlayın. Tavuk suyunu önce bolca salıp tekrar çekecektir. Sonra haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri, tuzu ve karabiberi tavuğa katın, limon dilimleri ile süsleyin. 10 dakika beraberce pişirip önceden 190 derecede ısıtılmış fırına alın, 10 dakika kadar da fırında pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn