Fırında Sebzeli Pilavlı Tavuk

Malzemeler

1,5 su bardağı bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası

2 közlenmiş yeşilbiber
2 Közlenmiş kırmızıbiber
2 közlenmiş patlıcan
1,5 su bardağı pirinç
1 soğan
2 kabak

Üzeri için

3 parça tavuk budu
Tuz

Tavuk suyu

Sıvı yağ

Tarif

Soğanı yemeklik olarak doğrayın ve kavurun. Yeteri kadar kavrulduktan sonra domates salçasını, bulguru ve pirinci de ekleyin. Karışımı fırın kabına alın. Ayrı bir tencerede tavuğu haşlayın. Haşladığınız tavuk parçalarını fırın kabındaki pilavlı karışımın çevresine güzelce dizin. Kenarlarına kesilmiş ve sotelenmiş kabakları, közlenmiş patlıcanları ve biberleri de güzelce yerleştirin. Üzerine tavuk suyu ekleyip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn