Çıtır Tavuk Budu

Malzemeler

5 parça tavuk but

1 adet yumurta

1,5 su bardağı mısır gevreği

Tuz

Karabiber

Kekik

Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

Tarif

Tavuk butlarını temizleyip yıkadıktan sonra kurulayın. Yayvan bir kaba yumurtayı kırıp karıştırın. İçine tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Düz bir tabağa ya da tepsiye mısır gevreğini dökün. Kızartmak için yağınızı kızdırın. Tavuk butlarını önce yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayıp önlü arkalı kızartın. Fazla yağını süzmesi için kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın. Yanında taze yeşilliklerle hazırlanmış bir salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn