Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeler

500 gr tavuk biftek veya pirzola

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Kırmızı pul biber

Beşamel Sos İçin

1 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Tuz

Üzeri İçin

Rendelenmiş kaşar peyniri

Tarif

Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tencereye alın ve ısıtın. Tavuk etlerini sıvı yağda arkalı ve önlü çevirerek kızartın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Doğradığınız biberleri tavuklara ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Domatesler eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Üzerine salça ve sıcak suyu ekleyip tuz ve istediğiniz baharatlarla tatlandırın. Pişen tavuk etlerini bir fırın kabına alın. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarini eritin. Üzerine unu ekleyip unun rengi hafif dönene kadar kavurun. Sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynamaya başladığında tuzunu ayarlayın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tavuk biftek ya da pirzola dilimlerinin üzerine birer kaşık paylaştırın. Üzerine kaşar rendesi ve pul biber serpin. Yemeğin suyunu fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış fırında kaşar eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn